Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

'GEDREVEN DOOR TALENT, VERBONDEN IN CREATIVITEIT'

Uitslag online proefspel Classic Young Masters 2021

Het is een hele spannende tijd geweest. In 2020 kon het Proefspel vanwege de bekende omstandigheden niet doorgaan. In 2021 zijn we de selectieprocedure online gestart. Voor ons ook een nieuwe en leerzame ervaring want het is in alle opzichten echt wat anders dan een live presentatie en beoordeling.
Nieuwe elementen in 2021: alle instrumenten waren toegelaten en als nieuw instrument is slagwerk toegevoegd; er is een auditie toegevoegd voorafgaand aan het Proefspel.
 
Het aantal aanmeldingen voor de auditie was overweldigend, zowel in aantal als in kwaliteit. Van ongeveer 60 musici hebben we een opname beluisterd van een stuk, vrij naar keuze. En er moest een programma ingediend worden conform de programma-eisen. Na deze selectie bleven er ongeveer 30 kandidaten over. Die hebben allemaal een deel van hun programma in opnames moeten aanleveren en een motivatie waarom men aan het Classic Young Masters programma wilde deelnemen.
Per instrument zijn 2 tot 3 vakmusici van het betreffende instrument uitgenodigd de inzendingen te beoordelen volgens vooraf opgestelde criteria:.

Technische vaardigheden,
muzikale vaardigheden,
podium presentatie.
Motivatie.

Er waren om precies te zijn 31 deelnemers voor het proefspel, waarvan er 8 toegelaten kunnen worden tot de Meesterproef ( 2 meer dan gebruikelijk). De eerste selectie vond plaats op basis van de beoordeling van de commissieleden. Alleen deelnemers die van alle commissieleden een ‘ja toegelaten tot de Meesterproef ‘ kregen, bleven over voor de laatste stap in de selectieprocedure. Dat waren er 13. Deze 13 zijn allemaal opnieuw beluisterd en gewogen door de commissievoorzitter Antony Hermus.
Daarna heeft de commissievoorzitter in overleg met ondergetekende bepaald welke talenten uiteindelijk doorgingen naar de Meesterproef.
Belangrijkste uitgangspunt daarbij was:  wie heeft op basis van het talent en de positie in het studie/ ontwikkelingstraject, gekoppeld aan de leeftijd, het meeste baat bij een ontwikkelingstraject zoals CYM dit aanbiedt. En welke motivaties sluiten hier goed bij aan.
 

Wildcards voor talenten


Zo kon het deze keer gebeuren dat een groot talent dat al ver is in muzikale en persoonlijke ontwikkeling niet is toegelaten tot de Meesterproef om de eenvoudige reden dat deze musicus er toch wel komt. Voor ons ook een nieuwe ervaring. Voor vier van de talentvolle musici die uitgesloten waren van deelname aan de Meesterproef hebben we een wildcard beschikbaar gesteld. Zij mogen meedoen met de Masterclasses en workshops en worden indien gewenst ingezet voor concerten.


Per commissie is een advies samengesteld door CYM dat is verzonden naar deelnemer en docent.
We hebben ons zeer verheugd over het overweldigende en kwalitatief hoogstaande aanbod van de kandidaten. Helaas heeft het ons ook, gezien de beperkte budgetten en in samenspraak met de commissieleden, gedwongen duidelijke keuzes te maken.

De geselecteerden voor de meesterproef zijn:

 CYm-talenten met Wildcard

  • Twan van der Wolde zang
  • Gerbrich Greidanus Euphonium
  • Maria Pedano hobo
  • Cheuk Hin Keith NG slagwerk

 

 

Steun ons

Vriend Partner Doneer

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren