Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

'GEDREVEN DOOR TALENT, VERBONDEN IN CREATIVITEIT'

Talenten en Laureaten Classic Young Masters zetten stappen in hun muzikale loopbaan.

Jules Baeten, klarinet, Classic Young Master 2018

is zich aan het voorbereiden op zijn examen op 17 juni
Op het programma staat Brahms, Denisow en Schnyder. We sturen tijdig de link om dit te volgen.
Jules is daarnaast uitgenodigd door de Nederlandse Reisopera om met hun La Traviata uit te voeren!
 
Annemiek de Bruin, klarinet, Classic Young Master 2013

Minifestival 'Meervoudig Mahler'
Op twee festivaldagen wordt een inspirerend programma aangeboden, waarin componist Anne-Maartje Lemereis optreedt als docent en coach van zes jonge componisten die tijdens het Prinses Christina Compositie Concours de Chimaeraprijs hebben gewonnen. De door het trio geselecteerde componisten krijgen de opdracht een stuk voor klarinettrio te schrijven dat op een of andere manier gelieerd is met Mahler. Zo wordt niet alleen ervaring en een podium aan jong talent geboden, maar tevens het repertoire voor klarinettrio verrijkt met nieuwe composities!
Beide dagen worden afgesloten met een optreden van het Chimaera Trio, dat ook toegankelijk is voor publiek.

Wim Verschuren, piano, laureaat 2015

Ik heb een gedeeltelijke studiebeurs gekregen voor het 2-weekse Ticino Musica in Lugano (Zwitserland) dat van 18 tot 31 juli plaatsvindt. Hier ga ik masterclasses kamermuziek volgen bij Ulrich Koella, docent kamermuziek aan de Zürcher Hochschule der Künste.

Inge van Grinsven, harp, laureaat 2017

Samen met de zeer getalenteerde fluitiste, Elise Tossens, heb ik mijn favoriete fluit-harp stuk uitgevoerd:
https://youtu.be/M4iCHtM8K1o

Daarnaast ben ik ontzettend blij dat ik aangenomen ben bij het Nederlands Jeugd Orkest (NJO) en dat ik dus samen met hen deze zomer een aantal concerten mag uitvoeren. Er staat een reis gepland naar Roemenië, maar het is natuurlijk de vraag of dat mag plaatsvinden.

Yang Yang Cai, piano, Classic Young Master 2017
Studeert momenteel haar piano studie aan de Accademia Pianistica te Imola. Het afgelopen jaar heeft zij voornamelijk online les gehad van Enrico Pace - via de beeldbuis. Dankzij de versoepelingen, kan zij daar vanaf september daadwerkelijk wonen én studeren. Dat is een heerlijk vooruitzicht Yang Yang!

 
Fee de Ruiter, zang, Classic Young Master 2017

Fee is na een strenge selectieprocedure aangenomen bij de Theaterakademie August Everding in het Prinzregententheater te München, en zal daar de komende twee jaar gaan studeren om daar haar master te behalen.
De maand augustus is Fee in Saluzzo te Italië, om daar de rol van Cherubino uit Le Nozze di Figaro van W. A. Mozart te zingen.

Pieternel Tils, viool, laureaat 2018

heeft bij haar Bachelor examen een 9,5 met onderscheiding behaald.
Lieve Pieternel van harte gefeliciteerd van ons allemaal, wat een geweldig resultaat!

Ana Balestra, zang laureaat 2019

Op 28 mei heb ik mijn bachelor examen om 21.00 op het conservatorium van Amsterdam. Ik ga prachtige muziek zingen van onder andere De Falla, Puccini, Handel, Poulenc en nog veel meer!'
 
Nu mijn bachelor tot een einde is gekomen moest ik op zoek naar een masterstudie. Ik wil al een hele lange tijd naar het buitenland en daarom heb ik de afgelopen tijd veel geauditeerd voor verschillende masters. Tot mijn grote vreugd ben ik aangenomen in zowel Londen als Kopenhagen! Ik stond dus voor een hele moeilijke beslissing maar uiteindelijk heb ik afgelopen week mijn beslissing genomen om vanaf September in Kopenhagen mijn opera masters te beginnen aan de Opera Academy in Kopenhagen. Deze tweejarige master is full time en al mijn lessen zijn in het Opera huis. Ik krijg verschillende lessen zoals balletles, Yoga, theatervechten tot aan ensemblezingen, solo zang en drama lessen.

In mijn twee jarige opleiding zal ik mogen debuteren in de grote zaal en rollen mogen zingen in het operahuis van Kopenhagen.
Ik kijk hier ontzettend naar uit en ik kan niet wachten om een nieuw avontuur te beginnen!

 

Steun ons

Vriend Partner Doneer

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren