Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

'GEDREVEN DOOR TALENT, VERBONDEN IN CREATIVITEIT'

Talent Break de Doelen op 3 november en Lunchpauze concert Muziekgebouw Eindhoven op 4 november

Rangel Silaev en Julian van der Linden voeren het werk “in C.C.” uit dat Co Vergouwen componeerde in opdracht van Classic Young Masters. Een wereldpremière dus op 3 november in de Rotterdamse Doelen.  
De inspiratiebron voor het geven van de opdracht was het overlijden van de jazzmusicus Chick Corea op 9 februari 2021. De pianist Chick Corea was één van de uitvinders van de “fusion”-muziek, samen met onder andere Miles Davis en John McLaughlin. Chick Corea zelf werd sterk beïnvloed door vele twintigste -eeuwse klassieke componisten, zoals Bartók, Stravinsky en Stockhausen, maar ook door de traditionele Spaanse flamenco en vele Latijns Amerikaanse stijlen. 

Nieuwe Compositie van Co Vergouwen

Bebop musici als Bud Powell en Dizzy Gillespie wakkerden zijn liefde voor de jazz aan. Chick Corea is een geniale, vrije muzikale geest die bruggen bouwde voor talloze jonge musici over de hele wereld. Classic Young Masters heeft met “In CC” dan ook als doel gesteld jonge klassieke musici uit hun “comfort zone” te laten stappen en zich onder te dompelen in de hybride muzikale wereld, waarin naast genoteerde muziek, improvisatie en het gebruik van moderne elektronica een belangrijke rol spelen. Co Vergouwen heeft geprobeerd om in die geest een stuk te creëren, voor piano, altsaxofoon, baritonsaxofoon en een loopstation. Het lied “Yiddische Mame” fungeert als thema en is in verschillende gedaantes verwerkt in “In CC”.

De Doelen is natuurlijk al jaren een trouwe partner waar we o.a. de Meesterproef presenteren. Met ingang van seizoen ‘21/’22 kunt u onze musici ook treffen tijdens de Talent Break. Deze concerten worden gegeven op de woensdagmiddag tussen 12:30 – 13:15 en zijn vrij toegankelijk. Geniet dus tijdens uw lunchpauze van prachtige muziek voor meer informatie: Talent Break

Classic Young Masters wil zich ook meer landelijk profileren en vandaar dat we ook op zoek zijn naar partners in de rest van Nederland. Muziekgebouw Eindhoven is een van de best klinkende concertzalen van ons land en daarom zijn we blij dat we een samenwerking zijn aangegaan. Op 4 november kunt u vanaf 12:30 eveneens genieten van Rangel en Julian tijdens het lunchpauze concert. Voor meer informatie: Lunchpauzeconcert Muziekgebouw

Steun ons

Vriend Partner Doneer

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren