Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

'GEDREVEN DOOR TALENT, VERBONDEN IN CREATIVITEIT'

Jong en Oud door Kunst verbonden

Het Rosa Spier Huis is een woon- en werkgemeenschap van oudere kunstenaars. Musici, fotografen, schilders, beeldhouwers en filosofen; bijzondere mensen, bekende en minder bekende kunstenaars wonen of hebben in het Rosa Spier Huis gewoond. Zij wonen hier onder gelijkgestemden, met een atelier of muziekstudio en een podium aan huis. Met de zorg en ondersteuning van de betrokken medewerkers, kunnen zij tot op hoge leeftijd hun vak blijven beoefenen en het leven dat zij gewend waren voortzetten.

Eind 2019, 50 jaar na de opening van het huis, verhuist het Rosa Spier Huis naar een nieuwe locatie in Laren. Het nieuwe Rosa Spier Huis wordt een culturele ontmoetingsplek waar gewoond en gewerkt, geleefd en beleefd wordt met uitgebreide voorzieningen, zoals ateliers en muziekstudio’s, de Anna-Stibbe-concert- en theaterzaal, een expositieruimte en een bibliotheek.

Samenwerking Classic Young Masters en het Rosa Spier huis.

De bewoners van het Rosa Spier Huis hebben jarenlange professionele ervaring in de kunst en cultuurwereld opgebouwd en hebben tijd om dit te delen met anderen. Jonge kunstenaars, musici en acteurs kunnen veel leren van mensen uit het vak, maar hebben ook een vernieuwende en frisse blik op het culturele veld. Deze nieuwe ideeën, stijlen en expressiemogelijkheden kunnen op hun beurt een inspiratiebron vormen voor oudere generaties, met wederzijdse inspiratie als resultaat. Dat is het uitgangspunt  voor de  samenwerking tussen RSH en CYM;  pril en door ervaring gelouterd, te verbinden. Dit project zal bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de laureaten door speciale workshops en een groter bereik in het netwerk dankzij openbare optredens en exposities.

Zes verschillende programma onderdelen, variërend van workshops en publieke optredens tot een artist in residence, maken dit tot een uniek project. Met musici als Remy van Kesteren en Tim Kliphuis is een belevenis gegarandeerd!

 

Steun ons

Vriend Partner Doneer

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren