Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

'GEDREVEN DOOR TALENT, VERBONDEN IN CREATIVITEIT'

Nieuws

Site "under construction"

2 maanden geleden

geachte bezoeker, Leuk dat u geïnteresseerd bent in Classic young Masters. Wij zijn momenteel bezig met het maken van een nieuwe website. Daarom treft u op deze site niet alle relevante informatie meer aan. We hopen dat we in de zomer een vernieuwde website kunnen presenteren welke past bij de laatste ontwikkelingen van Classic young Masters. Wij zullen u informeren over de laatste ontwikkelingen. Met muzikale groet, Jos Schroevers

Lees verder

Resultaten meesterproef Classic Young Masters

7 maanden geleden

Afgelopen zondag 7 november werd voor 9e Meesterproef georganiseerd door Classic Young Masters. Tijdens dit concert werden de maar liefst 8 nieuwe laureaten gepresenteerd aan het publiek en een gerenommeerde commissie bestaande uit Ed Spanjaard, Karin Strobos, Marcel Mandos, Liza Ferschtman en voorzitter Antony Hermus. De goed gevulde Jurriaanse zaal in de Rotterdamse Doelen heeft kunnen genieten van achtereenvolgens: · Anneke Attema (Contrabas) · Philip Karmanov (Piano) · Kira van der Woerd (Viool) · Noëlle Drost (Zang) · Sunniva Skaug (Altviool) · Merle van der Lijke (Harp) · Andrej van Brakel (Cello) · Lisa Schreiber (Altsaxofoon) Alle laureaten leverden een prestatie van topformaat en het niveau was ontzettend hoog.

Lees verder

annulering Groovy Young Talents Connected

7 maanden geleden

Beste vrienden van Classic Young Masters, Na een geweldige Meesterproef op 7 november jl. hebben we een minder mooi bericht. Helaas hebben we, in overleg met theaters Tilburg, moeten besluiten de voorstelling van 14 november a.s. "Groovy Young Talents Connected" te annuleren. Dit besluit hebben we genomen omdat de theaters zien dat de kaartverkoop overal weer flink terugloopt nu het aantal corona-besmettingen juist oploopt. Het publiek mijdt dus de theaters en concertzalen opnieuw, omdat men toch voorzichtiger is geworden na de laatste persconferentie en wellicht verwacht dat er vrijdag 12 november meer maatregelen aangekondigd gaan worden. We hebben goede hoop dat we dit concert volgend jaar alsnog kunnen uitvoeren, maar voor nu is dit het meest verstandige beslissing zodat niemand financieel het schip in gaat. We hopen op uw begrip en houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze concerten.

Lees verder

Talent Break de Doelen op 3 november en Lunchpauze concert Muziekgebouw Eindhoven op 4 november

7 maanden geleden

Rangel Silaev en Julian van der Linden voeren het werk “in C.C.” uit dat Co Vergouwen componeerde in opdracht van Classic Young Masters. Een wereldpremière dus op 3 november in de Rotterdamse Doelen. De inspiratiebron voor het geven van de opdracht was het overlijden van de jazzmusicus Chick Corea op 9 februari 2021. De pianist Chick Corea was één van de uitvinders van de “fusion”-muziek, samen met onder andere Miles Davis en John McLaughlin.

Lees verder

Meesterproef Classic Young Masters

8 maanden geleden

Op 7 november zal na een jaar afwezigheid de Meesterproef van Classic Young Masters weer plaatsvinden in de Doelen te Rotterdam. Een bijzonder moment voor de nieuwe talenten die zich muzikaal zullen voorstellen aan het publiek. In de komende twee jaar zullen zij middels een begeleidingstraject tal van mooie workshops, masterclasses en cross over projecten mogen meemaken met als doel om ze te ontwikkelen tot een volwaardig professioneel en zelfstandig musicus.

Lees verder

Groovy Young Talents Connected

8 maanden geleden

Classic Young Masters zal op 14 november 2021 om 14.00 uur een minifestival organiseren in de Concertzaal Tilburg. Dit festival staat eveneens in het teken van de afronding van het begeleidingstraject van Classic Young Masters vaneen aantal laureaten die in 2019 met dit traject zijn gestart. Dit festival is bedoeld om jonge talentvolle musici een podium te bieden. Hiervoor hebben diverse talentenorganisaties de krachten gebundeld en een zeer divers programma voor u samengesteld! Laat u verrassen door de energie van deze jonge talenten en de fusion door de bijzondere crossovers. Er staan maar liefst 2 wereldpremières op het programma van de jonge compositie studenten Enrico Ferri en Maurick Reuser

Lees verder

MasterClass Sichting Mirantibus

10 maanden geleden

--- Op 4 september 2021 organiseert Stichting Mirantibus een openbare masterclass middag waarbij de bevlogen violist Daniel Rowland masterclasses geeft aan jonge getalenteerde musici! De masterclasses worden georganiseerd vanuit een samenwerking tussen Stichting Mirantibus en Classic Young Masters. Tijdens deze masterclasses spelen altvioliste Anuschka Pedano, klarinettist Jules Baeten en violiste Kira van der Woerd, alledrie laureaten van Classic Young Masters. De masterclasses vinden plaats in het Witte Kerkje in Baarn van 15:00 uur - 18:00 uur. Het is mogelijk om één, twee of drie masterclasses te bezoeken voor de kaartprijs van: €10,00. Kijk voor meer informatie en het kopen van kaartjes op www.stichtingmirantibus.com. Na afloop is het mogelijk om na te praten en de musici te ontmoeten!

Lees verder

Antony Hermus nieuwe chef dirigent Belgian National Orchestra

11 maanden geleden

Antony Hermus zal voor vier seizoenen het Belgian National Orchestra onder zijn vleugels nemen. De Nederlandse dirigent met internationale uitstraling neemt de dirigeerstok over van Hugh Wolff die sinds 2017 het nationaal orkest uit de hoofdstad leidde als chef-dirigent. Met Antony Hermus komt er opnieuw een rijk getalenteerde en vooral bijzonder veelzijdige persoonlijkheid aan het roer, een ervaren dirigent die zich sterk maatschappelijk engageert en bijzonder goede communicatievaardigheden bezit. De nieuwe chef-dirigent sluit feilloos aan bij de missie van het Belgian National Orchestra: blijven vernieuwen en geloven in de kracht van innovatie en authenticiteit

Lees verder

Wijziging Concert Classic Young Masters

11 maanden geleden

Beste gasten van Classic Young Masters, Vanwege de nieuwe corona maatregelen was het heel spannend of het concert van morgen door mag gaan maar we hebben zojuist vernomen dat de gemeente Breda een uitzondering maakt en dat het concert binnen mag plaatsvinden in de Kapel van Ingenhousz. Omdat de kapel bezet is tot 20:00 uur is het niet mogelijk om het concert om 20:00 uur van start te laten gaan omdat onze musici nog even wat tijd nodig hebben om te soundchecken. Het concert zal nu aanvangen om 21:00 uur en zonder pauze tot ongeveer 22:30 duren. Het geeft u echter wel de gelegenheid om kennis te maken met de heerlijke gerechten die Ingenhousz op het menu heeft staan. Zo is er morgen een speciaal menu voor de gasten van Classic Young Masters. U staat als gast genoteerd maar als u een hapje wilt eten is het wel verplicht om te reserveren in het restaurant. Klik snel op onderstaande link om een tafel te reserveren. https://widget.guestplan.com/?id=EhgpF4T09e37804e38e2e4c85e1379255073843541c16c64&locale=nl Onze talenten kijken er naar uit om weer live voor u te mogen optreden!

Lees verder

Wijziging locatie Breda Buiten presenteert Classic Young Masters

11 maanden geleden

Vorige week hebben we u geïnformeerd dat Classic Young Masters op dinsdag 13 juli a.s. het podium zal betreden in Breda in het kader van Breda Buiten. Gisterochtend is besloten dat de locatie gewijzigd zal worden vanwege het feit dat het podium niet geschikt wordt geacht voor dergelijke concerten. In overleg met Breda Buiten zijn we blij met de oplossing dat we deze avond geheel in stijl toch kunnen laten plaatsvinden op de locatie Ingenhousz Breda! Classic Young Masters is hier gevestigd sinds 1 april 2021 en deze locatie biedt onze stichting veel mogelijkheden.

Lees verder

Uitslag online proefspel Classic Young Masters 2021

11 maanden geleden

Het is een hele spannende tijd geweest. In 2020 kon het Proefspel vanwege de bekende omstandigheden niet doorgaan. In 2021 zijn we de selectieprocedure online gestart. Voor ons ook een nieuwe en leerzame ervaring want het is in alle opzichten echt wat anders dan een live presentatie en beoordeling. Nieuwe elementen in 2021: alle instrumenten waren toegelaten en als nieuw instrument is slagwerk toegevoegd; er is een auditie toegevoegd voorafgaand aan het Proefspel.

Lees verder

Classic Young Masters op het podium van Bij ons in Breda op 13 juli!

1 jaar geleden

Classic Young Masters presenteert zich tijdens Breda Buiten op ’t Zoet terrein met een veelzijdig en verrassend programma. De jonge talenten zullen laten zien en horen dat klassieke muziek voor iedereen aantrekkelijk kan zijn. Door het verbinden met andere sectoren, disciplines en stromingen wordt hoorbaar dat klassieke muziek interessant en tijdloos is. Ook klassieke muziek blijft zich ontwikkelen en wordt beïnvloed door alles wat om ons heen gebeurt.

Lees verder

Talenten en Laureaten Classic Young Masters zetten stappen in hun muzikale loopbaan.

1 jaar geleden

Jules Baeten, klarinet, Classic Young Master 2018, is zich aan het voorbereiden op zijn examen op 17 juni Op het programma staat Brahms, Denisow en Schnyder. We sturen tijdig de link om dit te volgen. Jules is daarnaast uitgenodigd door de Nederlandse Reisopera om met hun La Traviata uit te voeren! Annemiek de Bruin, klarinet, Classic Young Master 2013 Minifestival 'Meervoudig Mahler' Op twee festivaldagen wordt een inspirerend programma aangeboden, waarin componist Anne-Maartje Lemereis optreedt als docent en coach van zes jonge componisten die tijdens het Prinses Christina Compositie Concours de Chimaeraprijs hebben gewonnen. De door het trio geselecteerde componisten krijgen de opdracht een stuk voor klarinettrio te schrijven dat op een of andere manier gelieerd is met Mahler. Zo wordt niet alleen ervaring en een podium aan jong talent geboden, maar tevens het repertoire voor klarinettrio verrijkt met nieuwe composities! Beide dagen worden afgesloten met een optreden van het Chimaera Trio, dat ook toegankelijk is voor publiek.

Lees verder

Update proefspel Classic Young Masters

1 jaar geleden

Update Proefspel (door Maria Croese) In totaal zijn 31 jonge musici toegelaten tot het Proefspel. Per instrument zijn 2 commissieleden aangesteld om onder voorzitterschap van Antony Hermus en aan de hand van vastgestelde criteria te bepalen wie er naar de Meesterproef mogen. Dit is de eerste keer dat deze hele procedure in een nieuwe vorm en online plaatsvindt. Dat vraagt nogal wat administratieve handelingen als ik u vertel dat er ongeveer 380 bestanden zijn samengesteld om alle gegevens te registeren en tot handzame stukken te verwerken en er 31x 3 x 2 zijn verzonden om alleen al de beoordeling goed te laten verlopen dan begrijpt u vast hoe arbeidsintensief dit is.

Lees verder

Column Jos Schroevers

1 jaar geleden

Na regen komt zonneschijn, Dat geldt zowel voor het weer als de situatie rondom Covid-19. Steeds meer mensen zijn ingeënt en het aantal besmettingen neemt zienderogen af. Er is licht aan het einde van de tunnel en dat hebben we allemaal hard nodig. Dit is natuurlijk voor heel veel sectoren belangrijk zoals de horeca en de theaters. Maar ook Classic Young Masters kijkt er enorm naar uit om onze jonge talenten weer bezig te zien op de verschillende concertpodia. We zijn dan ook druk bezig met het opzetten van meerdere concerten en projecten om in het najaar weer volle kracht vooruit te kunnen. Ter promotie voor de stichting is er een korte introductiefilm gemaakt. Middels dit filmpje hopen we zoveel mogelijk mensen te bereiken en in het kort te laten zien waar Classic Young Masters voor staat. Leuk om aan uw familie, vrienden, kennissen of zakelijke relaties door te sturen

Lees verder

Iris Hond nieuwe ambassadeur Classic Young Masters

1 jaar geleden

In het kader van bijzondere musici met een bijzondere blik op hun carrière zijn we heel blij dat er door de inzet van Jos Schroevers een ambassadeur toegevoegd is; Iris Hond wil graag haar kennis en inzichten met CYM delen!

Lees verder

ontwikkelingen bij Classic Young Masters in deze periode

1 jaar geleden

Helaas blijft het bij CYM nog relatief windstil omdat we nog in de beperkende regelingen zitten. Dat betekent dat de blijdschap die live muziek brengt nog even op zich laat wachten. We kijken wel terug op een succesvolle livestream van 20 februari in de kapel van Ingenhousz Breda. Inge en Julian speelden de sterren van de hemel en lieten ook in een creatieve sessie met DJ Dina en Naomi Adriaansz horen dat ze heel geïnspireerd raakten door deze cross-over Ingenhousz Breda is een prachtig oud klooster verbouwd tot hotel/restaurant met kantoorruimtes. Binnenin is een prachtige gerestaureerde kapel o.a. geschikt voor culturele presentaties. Per 1 april zal de fysieke organisatie van CYM hiernaartoe verhuizen. We zien in Brabant nieuwe kansen en extra mogelijkheden om de organisatie door te laten groeien. Bovendien denken we dat deze provincie veel ruimte biedt om samen te werken met andere (culturele) organisaties. De eerste afspraken zijn al gemaakt en worden nu verder uitgewerkt. CYM is een landelijke organisatie en dus ook zeker in Rotterdam heel actief.

Lees verder

concert Classic Young Masters Ingenhousz Breda

1 jaar geleden

Op 20 februari heeft Classic Young Masters met een aantal samenwerkingspartners een concert georganiseerd met verbindingen tussen verschillende disciplines. De Classic Young Masters Julian van der Linden, saxofoon en Inge van Grinsven, harp improviseerden met DJ Dina van Diest, Naomi Adriaansz. Een mooi verbond waarin de kracht van samenwerking hoorbaar en zichtbaar was. Kunstinstelling KOP Breda, gaf een van haar talenten de kans om mechanisch-elektronische installaties te tonen die reageerden op de tijdens het concert gespeelde composities.

Lees verder

Classic Young Masters breidt naast Rotterdam ook in Brabant uit.

1 jaar geleden

Per 1 april komt organisatie van Classic Young Masters naar Breda.Locatie Ingenhousz Breda(www.ingenhousz.nl) De nieuwe locatie met verschillende faciliteiten geeft CYM als organisatie kansen om zich verder te versterken. Wij blijven echter eveneens in de Rotterdam aanwezig met onze activiteiten. Onze doelstellingen blijven ongewijzigd. Samen met onze donateurs, sponsoren en samenwerkingspartners blijven wij jonge talenten kansen bieden om zich verder te ontwikkelen.

Lees verder

Laureaten concert Donner

1 jaar geleden

Op zondagmiddag 1 november hebben laureaten een heel geslaagd concert gegeven in Boekhandel Donner in Rotterdam. Op het programma werken die ze hebben gespeeld in de mini zomer muziekweek in Friesland.

Lees verder

Concert Schouwburg Cuijk

1 jaar geleden

Op 25 oktober hebben Fee Suzanne de Ruiter en Maxim Heijmerink een prachtig concert gegeven in de Schouwburg van Cuijk.

Lees verder

Concert Reinier Wink, Publieks Award Concert

1 jaar geleden

Op 18 oktober was het zover en kon Reinier Wink (cello, laureaat 2016) zijn Publieksaward verzilveren

Lees verder

Concert 4 oktober, Museum Overschie

1 jaar geleden

Op 4 oktober speelden Max Valkenburcht, Julian van der Linden en Matthijs Jongen in Museum Overschie.

Lees verder

Mini Zomerweek Friesland

1 jaar geleden

Eind augustus zijn negen laureaten in Friesland bij elkaar gekomen om te studeren en te musiceren met elkaar. Een diepe wens die we in vervulling konden laten gaan door een groot huis te huren met twee piano’s er in en genoeg slaapplaatsen opdat er geleefd kon worden volgens de richtlijnen. Ik (Maria) ben er een dag getuige van geweest hoe men daar in een ongekend plezierige sfeer keihard met elkaar heeft gewerkt. Samengevat; het geluk spatte er vanaf. Met een strakke dagindeling 9.00 uur ontbijt en studeren tot de lunch en repeteren tot het diner. ‘s Avonds een fantasievolle avond met improvisatie of jazz als uitgangspunt, Klezmer muziek kwam voorbij en verschillende laureaten ontpopten zich tot prima koks!

Lees verder

Rosa Spier Huis

1 jaar geleden

Op 7 juli jl. hebben we met een 8 tal laureaten van CYM een geweldige dag gehad in het Rosa Spier Huis in Laren. Max Valkenburcht, een jonge pianist, beet het spits af. Daarna volgde een masterclass improvisatie door Tim Kliphuis. Samen met Alrik Botter hoorn, Deborah Witteveen en Julian van der Linden saxofoon, Thomas Dulfer en Simon Dallmeier fagot en Maxim Heijmerink aan de vleugel, ontstond een waar muziekfeest. Tim een van ‘s werelds bekendste improviserend violisten, met optredens over de gehele wereld. Dit was een buitengewoon leerzame ervaring voor de klassiek georiënteerde musici; een mogelijkheid om de grenzen eens te verleggen. Tim had een eigen compositie ingebracht waarbij hij de musici inspireerde om ieder een eigen improvisatie op het thema te laten spelen. De bewoners van het Rosa Spier Huis genoten zichtbaar van deze sessie.

Lees verder

LIVESTREAM CONCERTEN Classic Young Masters

2 jaar geleden

Thomas Dulfer en Deborah Witteveen, allebei Classic Young Master, hebben een geweldig initiatief genomen. Kort samengevat gaan zij livestreamconcerten aanbieden tegen betaling. De opbrengst komt én de musici én de stichting Classic Young Masters ten goede. Een win win project. Klik op lees verder voor informatie

Lees verder

Bach Festival Dordrecht

2 jaar geleden

In het kader van het Bachfestival vinden alsnog drie concertjes plaats met laureaten van Classic Young Masters. Op 10 juni speelt Diana Pivak, piano, in het Dordrechts Museum. Op 17 juni speelt Thomas Dulfer, fagot, in het Patriciërshuis te Dordrecht. Op 22 juni speelt Inge van Grinsven, harp, in de Trinitatiskapel in Dordrecht. Zonder publiek, maar via livestream te beluisteren via http://www.bachfestivaldordrecht.nl/livestream/ (op de dag zelf beschikbaar). Met dank aan het Bach Festival voor deze mogelijkheid!

Lees verder

Nieuwe website Jules Baeten

2 jaar geleden

Jules Baeten, klarinet, Classic Young Master 2018 heeft een schitterende website https://www.julesbaeten.com Gemaakt in samenwerking met Management Cicerone Music & Art met dank aan Irma de Jong met financiële ondersteuning van Classic Young Masters en met prachtige foto’s van Annemiek Kool.

Lees verder

Tim Ouwejan

2 jaar geleden

Tim Ouwejan Classic Young Master 2019 laat ons het volgende weten: Ik kan met trots zeggen dat ik een 3e plek in de finale heb gehaald van het IPV Trombone Festival & International Trombone Competition in Saarbrücken. Ik had dit niet durven dromen aan het begin van deze week. De jury was verrast door mijn lef en mijn muzikaliteit, zeker voor mijn leeftijd. Aan deze competitie deden zo ongeveer alle goede tromboneklassen uit Europa mee (Parijs, Lyon, Hannover, Berlijn, Lille, enz.). Tim, we zijn supertrots op jou dat je zo’n mooi resultaat in zo’n internationaal gezelschap van trombone talent heb behaald. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder

2020

2 jaar geleden

Een nieuw jaar met een fraai getal; 2020, is begonnen! Classic Young Masters wenst u een prachtig jaar! CYM is ook met frisse zin. De ondersteunende individuele trajecten voor de nieuw geselecteerde musici gaan beginnen. Daarnaast de start van projecten die dit jaar toegevoegd zijn aan het groepstraject. De samenwerking met het Rosa Spier Huis in Laren en met het Young Talent Orchestra van Hellendaal/Codarts.

Lees verder

Kerstconcert "Joy to the World'

2 jaar geleden

Stichting Muzikc heeft haar traditionele kerstconcert dit jaar op 14 december om 15.00 uur in Pro Rege. Wie kunt u beluisteren? Leerlingen van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut. Solist Simon Dallmeier, fagot, Classic Young Master 2018. Preludio ensemble, o.l.v Marina Meerson Intermezzo Ensemble, o.l.v Katja Dirven Young Talent Orchestra, o.l.v Mikhail Zemtsov. Kaarten en programma, kijk onder lees verder...

Lees verder

Meesterproef 2019

2 jaar geleden

Op zondagmiddag 17 november vond in de Jurriaanse zaal van de Doelen de Meesterproef plaats van de stichting Classic Young Masters. Het was een feestelijke middag waarbij de volgende onderscheidingen zijn uitgereikt Classic Young Masters Award: de titel Classic Young Master is toegekend aan drie jonge musici: Max Valkenburcht (2004), piano, Maxim Heijmerink (2000), piano, Tim Ouwejan (2000), trombone. Loyens & Loeff award: Chris Nicolai (2002), hoorn ( zie foto uitreiking door de heer Gijs Melching van L&L: Publieks Award :Tim Ouwejan (2000), trombone Sinfonia Rotterdam Award: Ana Balestra (1998), zang, Bach Festival Award: Diana Pivak (2001), piano Young Talent Orchestra Award: Tim Ouwejan (2000), trombone Alle deelnemers aan de Meesterproef mogen zich Laureaat van CYM noemen. Voor alle talenten worden concerten en workshops geïnitieerd.

Lees verder

Publieksawardconcert

1 jaar geleden

Saxofonist Julian van der Linden (2001) Classic Young Master 2018 en onderscheiden met de publieksaward mag zijn award verzilveren. Speciaal voor hem hebben we een concert georganiseerd waarbij hij zijn vrienden mag meenemen voor een muzikaal feestje. Hij heeft een spetterend programma samengesteld; ‘Julian & Friends’. Hij speelt o.a. met zijn blazersensemble High Five. Het programma duurt ongeveer een uur en is ook zeer geschikt voor een jong publiek. Concert Julian & Friends: Zondag 3 november 2019, 16:00 uur, Cultuurhuis de Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest Kaarten aan de zaal: 10 €, 5 € <18 jaar (contant, inclusief 1 consumptie na afloop)

Lees verder

Op bezoek bij Lahav Shani

1 jaar geleden

Op vrijdag 4 oktober mocht Yang Yang Cai op bezoek bij Lahav Shani, de fantastische chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Vooraf waren hem een aantal vragen voorgelegd. Het werd al snel een persoonlijk gesprek waarin wijze ervaringen en adviezen met Yang Yang werden gedeeld. Lahav Shani was ook oprecht geïnteresseerd in het werk van CYM, hij vond het een belangrijke bijdrage in het leven van de jonge musicus. Een inspirerend bezoek waaraan de herinnering lang zal blijven. Dank aan alle betrokkenen!

Lees verder

Jong en Oud door Kunst verbonden

1 jaar geleden

Op zondag 29 september was het fraaie openingsconcert door Inge van Grinsven in het Rosa Spier Huis. de start van een samenwerking waar alle betrokken partijen zich op verheugen!

Lees verder

Workshopdag 22 september

2 jaar geleden | Update: 1 jaar geleden

Het thema van de dag is communicatie. Afke van der Horst geeft een workshop over hoe je je biografie schrijft. Hoe maak je hier nu een goed verhaal van dat prettig is om te lezen? Lisa Wade werkt met de deelnemers aan persoonlijke presentatie. Irma de Jong geeft de nodige kennis over hoe een website te maken die past bij je persoonlijkheid. Deze dag wordt zoals altijd afgesloten met een muzikaal onderdeel waarbij grenzen worden verlegd en de jonge musici uit hun muzikale tent worden gelokt om vooral de comfort zone te verlaten. Jasper Blom deze sessie gaat leiden.

Lees verder

NRC Charity Award

2 jaar geleden

Gisteren 27 augustus was het zover de uitreiking van de NRC Charity Awards 2019. Hoewel we dat best verdienden hebben we toch geen prijs ontvangen. Natuurlijk wel een prachtige award in een lijst met de volgende beoordeling van de vakjury: "Mooi , origineel en artistiek beeld. Het beperkende gevoel is goed overgebracht". Zeggen wij met dank aan Erik Dernee & Sheyna ten Heever van de Willem de Kooning Academie en aan Jaap Vliegenthart de fotograaf.

Lees verder

Rosa Spier Huis en Classic Young Masters

1 jaar geleden

Op 29 september is de officiële start van de samenwerking tussen Classic Young Masters en het Rosa Spier Huis met een concert door Inge van Grinsven. U kunt dit concert bezoeken aanvang 15.30 uur toegang € 7,50. Adres Esseboom 2, 1251 CP Laren

Lees verder

Gefeliciteerd!!

3 jaar geleden

Voor de volgende Classic Young Masters hangen wij de slingers op! 21 mei Joris van Baar, bariton, is geslaagd met de aantekening uitmuntend ( Bachelor examen zang Conservatorium van Amsterdam, docent: Sasja Hunnego). 21 mei Benjamin Sars, tuba, geslaagd met een 5,9 uit 6 te behalen punten. (Master titel voor Arts in Music Performance aan de Hochschule der Künste Bern, docent Rex Martin). 31 mei Yang Yang Cai, piano, geslaagd met een 10!! (Bachelor examen piano Conservatorium van Amsterdam, docent Jan Wijn)

Lees verder

Resultaten Proefspel

3 jaar geleden

Geselecteerd voor de Meesterproef van 17 november 2019 Piano: Max Valkenburcht, Vooropleiding Conservatorium Den Haag, Maxim Heijmerink , Conservatorium van Amsterdam, 1ste jaar Diana Pivak, Jong Talentklas Tilburg, Zang: Ana Balestra, Conservatorium Amsterdam, 2e jaar, Hoorn:Chris Nicolai, Muziekschool Drachten, Trombone: Tim Ouwejan, Conservatorium Amsterdam 1ste jaar. VAN HARTE GEFELICITEERD!:

Lees verder

Help Wim zijn droomconcert realiseren

3 jaar geleden

Wim Verschuren, 21 jaar, studerende aan het conservatorium van Rotterdam heeft een droom: het befaamde Beethoven pianoconcert nr.3 uit te voeren met een eigen samengesteld orkest en professionele opname. Hierbij heeft hij uw hulp nodig! Doneer nu via: www.voordekunst.nl/projecten/8961-opname-pianoconcert-wim Het pianoconcert vindt op 14 juni plaats in de Pauluskerk te Rotterdam.

Lees verder

Laatste Nieuws

3 jaar geleden

Benjamin Sars, tuba, Classic Young Master 2015, mag gaan studeren aan de "Master of Arts in Specialized Music Performance Classical Music, Specialisation Soloist" aan de Universiteit der Kunsten in Bern. Benjamin we zijn enorm trots op jou!! Hawijch Elders, viool, Classic Young Master 2014 doet als enige Nederlandse violiste mee aan De Koningin Elisabethwedstrijd voor Viool 2019. 1 mei speelde zij de eerste ronde.

Lees verder

Proefspel 2019

3 jaar geleden

Op 26 mei 2019 vanaf 10.15 uur tot 16.00 uur kunt u komen luisteren naar het Proefspel 2019! 6 pianisten, 2 trombonisten en 1 hoornist spelen en 1 zangeres zingt deze dag voor de vakmusici van de verschillende commissies. We hanteren een ‘hop on hop off’ systeem, men mag gratis komen luisteren als u via de artiesteningang van de Doelen aan de Kruisstraat 2 binnenkomt. Bent u specifiek geïnteresseerd in de programmagegevens van de deelnemers ook daarin kunnen we voorzien. Vraag programma en deelnemers via info@classicyoungmasters.nl.

Lees verder

verslag Masterclassdag Laureatenconcert 140419

1 jaar geleden

Het was een topdag! Laureaten zeggen ‘de Masterclassdag en het concert op het ss Rotterdam maken de leukste dag van het jaar bij Classic Young Masters. De boot is zo mooi, het is zo fijn om met elkaar te zijn!” Het is echt het familiegevoel; het samen musiceren met ad hoc samengestelde ensembles en bijzonder repertoire, kennis opdoen en delen met de Masters, samen eten en plezier maken, dat maakt deze dag tot een feestje! Ook de toeschouwer ervaart dat speciale gevoel is onze ervaring. Het ss Rotterdam is een heel sfeervolle en echt Rotterdamse locatie de medewerkers zijn geweldig Dank aan Ton Wesseling voor zijn enorme gastvrijheid!

Lees verder

Gefeliciteerd Julian!

1 jaar geleden

Classic Young Master 2018 Julian van der Linden, saxofoon heeft samen met zijn nieuwe pianist Matthijs Jongen het afgelopen weekend (28 en 29 maart) tijdens het European Saxophone Forum in Wroclaw, Polen, een derde prijs gewonnen. Aan dit concours namen tevens saxofonisten deel uit Polen, Rusland, Japan en Israël.

Lees verder

Proefspel

3 jaar geleden

Inschrijftermijn Proefspel 2019 is verlengd tot 15 april! De volgende instrumenten kunnen inschrijven Koperblazers: bastrombone, hoorn, trombone, trompet, tuba, harp, gitaar piano en zang. Datum Proefspel 26 mei 2019 Locatie Eduard Flipse Zaal de Doelen

Lees verder

Steun ons

Vriend Partner Doneer

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren