Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

'GEDREVEN DOOR TALENT, VERBONDEN IN CREATIVITEIT'

Nieuws

Januari 2021 Classic Young Masters in een nieuwe samenstelling

2 weken geleden

Directeur/ oprichter en motor van de stichting Maria Croese heeft een groot deel van haar werk overgedragen aan Jos Schroevers. De nieuwe directeur staat voor de zakelijke leiding en het management van de projecten en is de inspirator van de stichting. Maria Croese blijft actief als artistiek leider en als coördinator van het begeleidingstraject waaronder het individuele traject en de inhoudelijke werkzaamheden van het groepstraject. De onderdelen waarvoor de stichting in 2012 is opgericht.

Lees verder

Laureaten concert Donner

2 maanden geleden

Op zondagmiddag 1 november hebben laureaten een heel geslaagd concert gegeven in Boekhandel Donner in Rotterdam. Op het programma werken die ze hebben gespeeld in de mini zomer muziekweek in Friesland.

Lees verder

Concert Schouwburg Cuijk

2 maanden geleden

Op 25 oktober hebben Fee Suzanne de Ruiter en Maxim Heijmerink een prachtig concert gegeven in de Schouwburg van Cuijk.

Lees verder

Concert Reinier Wink, Publieks Award Concert

2 maanden geleden

Op 18 oktober was het zover en kon Reinier Wink (cello, laureaat 2016) zijn Publieksaward verzilveren

Lees verder

Concert 4 oktober, Museum Overschie

2 maanden geleden

Op 4 oktober speelden Max Valkenburcht, Julian van der Linden en Matthijs Jongen in Museum Overschie.

Lees verder

Mini Zomerweek Friesland

4 maanden geleden

Eind augustus zijn negen laureaten in Friesland bij elkaar gekomen om te studeren en te musiceren met elkaar. Een diepe wens die we in vervulling konden laten gaan door een groot huis te huren met twee piano’s er in en genoeg slaapplaatsen opdat er geleefd kon worden volgens de richtlijnen. Ik (Maria) ben er een dag getuige van geweest hoe men daar in een ongekend plezierige sfeer keihard met elkaar heeft gewerkt. Samengevat; het geluk spatte er vanaf. Met een strakke dagindeling 9.00 uur ontbijt en studeren tot de lunch en repeteren tot het diner. ‘s Avonds een fantasievolle avond met improvisatie of jazz als uitgangspunt, Klezmer muziek kwam voorbij en verschillende laureaten ontpopten zich tot prima koks!

Lees verder

Rosa Spier Huis

6 maanden geleden

Op 7 juli jl. hebben we met een 8 tal laureaten van CYM een geweldige dag gehad in het Rosa Spier Huis in Laren. Max Valkenburcht, een jonge pianist, beet het spits af. Daarna volgde een masterclass improvisatie door Tim Kliphuis. Samen met Alrik Botter hoorn, Deborah Witteveen en Julian van der Linden saxofoon, Thomas Dulfer en Simon Dallmeier fagot en Maxim Heijmerink aan de vleugel, ontstond een waar muziekfeest. Tim een van ‘s werelds bekendste improviserend violisten, met optredens over de gehele wereld. Dit was een buitengewoon leerzame ervaring voor de klassiek georiënteerde musici; een mogelijkheid om de grenzen eens te verleggen. Tim had een eigen compositie ingebracht waarbij hij de musici inspireerde om ieder een eigen improvisatie op het thema te laten spelen. De bewoners van het Rosa Spier Huis genoten zichtbaar van deze sessie.

Lees verder

LIVESTREAM CONCERTEN Classic Young Masters

7 maanden geleden

Thomas Dulfer en Deborah Witteveen, allebei Classic Young Master, hebben een geweldig initiatief genomen. Kort samengevat gaan zij livestreamconcerten aanbieden tegen betaling. De opbrengst komt én de musici én de stichting Classic Young Masters ten goede. Een win win project. Klik op lees verder voor informatie

Lees verder

Bach Festival Dordrecht

8 maanden geleden | Update: 7 maanden geleden

In het kader van het Bachfestival vinden alsnog drie concertjes plaats met laureaten van Classic Young Masters. Op 10 juni speelt Diana Pivak, piano, in het Dordrechts Museum. Op 17 juni speelt Thomas Dulfer, fagot, in het Patriciërshuis te Dordrecht. Op 22 juni speelt Inge van Grinsven, harp, in de Trinitatiskapel in Dordrecht. Zonder publiek, maar via livestream te beluisteren via http://www.bachfestivaldordrecht.nl/livestream/ (op de dag zelf beschikbaar). Met dank aan het Bach Festival voor deze mogelijkheid!

Lees verder

Nieuwe website Jules Baeten

9 maanden geleden

Jules Baeten, klarinet, Classic Young Master 2018 heeft een schitterende website https://www.julesbaeten.com Gemaakt in samenwerking met Management Cicerone Music & Art met dank aan Irma de Jong met financiële ondersteuning van Classic Young Masters en met prachtige foto’s van Annemiek Kool.

Lees verder

Tim Ouwejan

10 maanden geleden | Update: 9 maanden geleden

Tim Ouwejan Classic Young Master 2019 laat ons het volgende weten: Ik kan met trots zeggen dat ik een 3e plek in de finale heb gehaald van het IPV Trombone Festival & International Trombone Competition in Saarbrücken. Ik had dit niet durven dromen aan het begin van deze week. De jury was verrast door mijn lef en mijn muzikaliteit, zeker voor mijn leeftijd. Aan deze competitie deden zo ongeveer alle goede tromboneklassen uit Europa mee (Parijs, Lyon, Hannover, Berlijn, Lille, enz.). Tim, we zijn supertrots op jou dat je zo’n mooi resultaat in zo’n internationaal gezelschap van trombone talent heb behaald. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder

2020

1 jaar geleden

Een nieuw jaar met een fraai getal; 2020, is begonnen! Classic Young Masters wenst u een prachtig jaar! CYM is ook met frisse zin. De ondersteunende individuele trajecten voor de nieuw geselecteerde musici gaan beginnen. Daarnaast de start van projecten die dit jaar toegevoegd zijn aan het groepstraject. De samenwerking met het Rosa Spier Huis in Laren en met het Young Talent Orchestra van Hellendaal/Codarts.

Lees verder

Kerstconcert "Joy to the World'

1 jaar geleden

Stichting Muzikc heeft haar traditionele kerstconcert dit jaar op 14 december om 15.00 uur in Pro Rege. Wie kunt u beluisteren? Leerlingen van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut. Solist Simon Dallmeier, fagot, Classic Young Master 2018. Preludio ensemble, o.l.v Marina Meerson Intermezzo Ensemble, o.l.v Katja Dirven Young Talent Orchestra, o.l.v Mikhail Zemtsov. Kaarten en programma, kijk onder lees verder...

Lees verder

Meesterproef 2019

1 jaar geleden

Op zondagmiddag 17 november vond in de Jurriaanse zaal van de Doelen de Meesterproef plaats van de stichting Classic Young Masters. Het was een feestelijke middag waarbij de volgende onderscheidingen zijn uitgereikt Classic Young Masters Award: de titel Classic Young Master is toegekend aan drie jonge musici: Max Valkenburcht (2004), piano, Maxim Heijmerink (2000), piano, Tim Ouwejan (2000), trombone. Loyens & Loeff award: Chris Nicolai (2002), hoorn ( zie foto uitreiking door de heer Gijs Melching van L&L: Publieks Award :Tim Ouwejan (2000), trombone Sinfonia Rotterdam Award: Ana Balestra (1998), zang, Bach Festival Award: Diana Pivak (2001), piano Young Talent Orchestra Award: Tim Ouwejan (2000), trombone Alle deelnemers aan de Meesterproef mogen zich Laureaat van CYM noemen. Voor alle talenten worden concerten en workshops geïnitieerd.

Lees verder

Publieksawardconcert

1 jaar geleden

Saxofonist Julian van der Linden (2001) Classic Young Master 2018 en onderscheiden met de publieksaward mag zijn award verzilveren. Speciaal voor hem hebben we een concert georganiseerd waarbij hij zijn vrienden mag meenemen voor een muzikaal feestje. Hij heeft een spetterend programma samengesteld; ‘Julian & Friends’. Hij speelt o.a. met zijn blazersensemble High Five. Het programma duurt ongeveer een uur en is ook zeer geschikt voor een jong publiek. Concert Julian & Friends: Zondag 3 november 2019, 16:00 uur, Cultuurhuis de Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest Kaarten aan de zaal: 10 €, 5 € <18 jaar (contant, inclusief 1 consumptie na afloop)

Lees verder

Op bezoek bij Lahav Shani

1 jaar geleden

Op vrijdag 4 oktober mocht Yang Yang Cai op bezoek bij Lahav Shani, de fantastische chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Vooraf waren hem een aantal vragen voorgelegd. Het werd al snel een persoonlijk gesprek waarin wijze ervaringen en adviezen met Yang Yang werden gedeeld. Lahav Shani was ook oprecht geïnteresseerd in het werk van CYM, hij vond het een belangrijke bijdrage in het leven van de jonge musicus. Een inspirerend bezoek waaraan de herinnering lang zal blijven. Dank aan alle betrokkenen!

Lees verder

Jong en Oud door Kunst verbonden

1 jaar geleden

Op zondag 29 september was het fraaie openingsconcert door Inge van Grinsven in het Rosa Spier Huis. de start van een samenwerking waar alle betrokken partijen zich op verheugen!

Lees verder

Workshopdag 22 september

1 jaar geleden

Het thema van de dag is communicatie. Afke van der Horst geeft een workshop over hoe je je biografie schrijft. Hoe maak je hier nu een goed verhaal van dat prettig is om te lezen? Lisa Wade werkt met de deelnemers aan persoonlijke presentatie. Irma de Jong geeft de nodige kennis over hoe een website te maken die past bij je persoonlijkheid. Deze dag wordt zoals altijd afgesloten met een muzikaal onderdeel waarbij grenzen worden verlegd en de jonge musici uit hun muzikale tent worden gelokt om vooral de comfort zone te verlaten. Jasper Blom deze sessie gaat leiden.

Lees verder

NRC Charity Award

1 jaar geleden

Gisteren 27 augustus was het zover de uitreiking van de NRC Charity Awards 2019. Hoewel we dat best verdienden hebben we toch geen prijs ontvangen. Natuurlijk wel een prachtige award in een lijst met de volgende beoordeling van de vakjury: "Mooi , origineel en artistiek beeld. Het beperkende gevoel is goed overgebracht". Zeggen wij met dank aan Erik Dernee & Sheyna ten Heever van de Willem de Kooning Academie en aan Jaap Vliegenthart de fotograaf.

Lees verder

Rosa Spier Huis en Classic Young Masters

1 jaar geleden

Op 29 september is de officiële start van de samenwerking tussen Classic Young Masters en het Rosa Spier Huis met een concert door Inge van Grinsven. U kunt dit concert bezoeken aanvang 15.30 uur toegang € 7,50. Adres Esseboom 2, 1251 CP Laren

Lees verder

Gefeliciteerd!!

1 jaar geleden

Voor de volgende Classic Young Masters hangen wij de slingers op! 21 mei Joris van Baar, bariton, is geslaagd met de aantekening uitmuntend ( Bachelor examen zang Conservatorium van Amsterdam, docent: Sasja Hunnego). 21 mei Benjamin Sars, tuba, geslaagd met een 5,9 uit 6 te behalen punten. (Master titel voor Arts in Music Performance aan de Hochschule der Künste Bern, docent Rex Martin). 31 mei Yang Yang Cai, piano, geslaagd met een 10!! (Bachelor examen piano Conservatorium van Amsterdam, docent Jan Wijn)

Lees verder

Resultaten Proefspel

1 jaar geleden

Geselecteerd voor de Meesterproef van 17 november 2019 Piano: Max Valkenburcht, Vooropleiding Conservatorium Den Haag, Maxim Heijmerink , Conservatorium van Amsterdam, 1ste jaar Diana Pivak, Jong Talentklas Tilburg, Zang: Ana Balestra, Conservatorium Amsterdam, 2e jaar, Hoorn:Chris Nicolai, Muziekschool Drachten, Trombone: Tim Ouwejan, Conservatorium Amsterdam 1ste jaar. VAN HARTE GEFELICITEERD!:

Lees verder

Help Wim zijn droomconcert realiseren

1 jaar geleden

Wim Verschuren, 21 jaar, studerende aan het conservatorium van Rotterdam heeft een droom: het befaamde Beethoven pianoconcert nr.3 uit te voeren met een eigen samengesteld orkest en professionele opname. Hierbij heeft hij uw hulp nodig! Doneer nu via: www.voordekunst.nl/projecten/8961-opname-pianoconcert-wim Het pianoconcert vindt op 14 juni plaats in de Pauluskerk te Rotterdam.

Lees verder

Laatste Nieuws

1 jaar geleden

Benjamin Sars, tuba, Classic Young Master 2015, mag gaan studeren aan de "Master of Arts in Specialized Music Performance Classical Music, Specialisation Soloist" aan de Universiteit der Kunsten in Bern. Benjamin we zijn enorm trots op jou!! Hawijch Elders, viool, Classic Young Master 2014 doet als enige Nederlandse violiste mee aan De Koningin Elisabethwedstrijd voor Viool 2019. 1 mei speelde zij de eerste ronde.

Lees verder

Proefspel 2019

1 jaar geleden

Op 26 mei 2019 vanaf 10.15 uur tot 16.00 uur kunt u komen luisteren naar het Proefspel 2019! 6 pianisten, 2 trombonisten en 1 hoornist spelen en 1 zangeres zingt deze dag voor de vakmusici van de verschillende commissies. We hanteren een ‘hop on hop off’ systeem, men mag gratis komen luisteren als u via de artiesteningang van de Doelen aan de Kruisstraat 2 binnenkomt. Bent u specifiek geïnteresseerd in de programmagegevens van de deelnemers ook daarin kunnen we voorzien. Vraag programma en deelnemers via info@classicyoungmasters.nl.

Lees verder

verslag Masterclassdag Laureatenconcert 140419

1 jaar geleden

Het was een topdag! Laureaten zeggen ‘de Masterclassdag en het concert op het ss Rotterdam maken de leukste dag van het jaar bij Classic Young Masters. De boot is zo mooi, het is zo fijn om met elkaar te zijn!” Het is echt het familiegevoel; het samen musiceren met ad hoc samengestelde ensembles en bijzonder repertoire, kennis opdoen en delen met de Masters, samen eten en plezier maken, dat maakt deze dag tot een feestje! Ook de toeschouwer ervaart dat speciale gevoel is onze ervaring. Het ss Rotterdam is een heel sfeervolle en echt Rotterdamse locatie de medewerkers zijn geweldig Dank aan Ton Wesseling voor zijn enorme gastvrijheid!

Lees verder

Gefeliciteerd Julian!

1 jaar geleden

Classic Young Master 2018 Julian van der Linden, saxofoon heeft samen met zijn nieuwe pianist Matthijs Jongen het afgelopen weekend (28 en 29 maart) tijdens het European Saxophone Forum in Wroclaw, Polen, een derde prijs gewonnen. Aan dit concours namen tevens saxofonisten deel uit Polen, Rusland, Japan en Israël.

Lees verder

Proefspel

1 jaar geleden

Inschrijftermijn Proefspel 2019 is verlengd tot 15 april! De volgende instrumenten kunnen inschrijven Koperblazers: bastrombone, hoorn, trombone, trompet, tuba, harp, gitaar piano en zang. Datum Proefspel 26 mei 2019 Locatie Eduard Flipse Zaal de Doelen

Lees verder

Laureatendag 14 april

1 jaar geleden

Op 14 april vindt op het ss Rotterdam de Masterclassdag plaats en het Laureatenconcert. Wij nodigen u van harte uit om deze dag en het concert bij te wonen. www.classicyoungmasters.nl/tickets

Lees verder

Concert Jelmer Moed

1 jaar geleden

16 02 19 Het Concert van Classic Young Master Jelmer de Moed met  Tim Brackman (viool), Pieter de Koe (cello) en Rik Kuppen (piano) afgelopen 14 februari  in het van Capellenhuis, was een geweldige belevenis! Het repertoire en de uitvoering daarvan waren adembenemend mooi!

Lees verder

Yang Yang Cai win YPF

1 jaar geleden

10 02 19 heeft Classic Young Master Yang Yang Cai, de eerste prijs ontvangen bij het prestigieuze internationale  YPF pianoconcours! Gefeliciteerd Yang Yang!

Lees verder

Steun ons

Vriend Partner Doneer

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren