Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

'GEDREVEN DOOR TALENT, VERBONDEN IN CREATIVITEIT'

Proefspel

Hoera, het is zover: je kunt weer meedoen aan het Proefspel!!

Classic Young Masters (CYM) heeft een nieuwe procedure bedacht voor het Proefspel! Nu nog meer kansen dat je kunt deelnemen aan de selectieprocedure. Een selectieprocedure die een uitdaging is want kritische beoordeling en forse eisen maar wel een waarbij we je graag uitnodigen die aan te gaan. Als je er  doorheen komt hoor je bij onze familie (die onderhand al behoorlijk groot is). Je krijgt een 2 jarig coaching traject aangeboden waarin we er werkelijk alles aan doen om  jou op weg te helpen naar een professionele carrière. Je brood verdienen met dat wat je het beste kunt en het liefste doet. Die hulp bestaat uit Een pakket op maat; persoonlijke ondersteuning in kennis en financiële ondersteuning voor de Classic Young Masters. financiële ondersteuning voor specifiek advies. Ondersteuning voor het volgen van een internationale Masterclass of voor het maken van een website, een fotoshoot of de hulp van een timemanager of financieel deskundige. Natuurlijk mogen alle geselecteerden meedoen aan de workshops, masterclasses en andere projecten die CYM bedenkt en initieert. Daarnaast krijg je persoonlijke ondersteuning. Gedurende twee jaar kunnen de geselecteerde talenten, de ouders en de vakdocent gebruik maken van de adviezen van de directeur, mentoren en adviseurs van Classic Young Masters en van de expertise van specifieke vakmensen uit het netwerk van Classic Young Masters.

Deelname is mogelijk voor: viool, altviool, cello, contrabas. dwarsfluit, klarinet, hobo, fagot, saxofoon, blokfluit. hoorn, trompet, trombone, (bastrombone), tuba. piano, harp, gitaar, zang en slagwerk.

Meedoen aan het Proefspel betekent dat je als jonge musicus al heel goed bezig bent! 

Het stappenplan voor de selectie procedure

Stap 1    Inschrijven voor de online auditie om deel te kunnen nemen aan het Proefspel
Stuur één opname naar vrije keuze in ( youtube of anders)

+ een digitaal ingevuld inschrijfformulier

+ een programmavoorstel van te spelen stukken voor stap 2 conform de gestelde criteria.(zie website)

Kosten: geen

Inzenden naar info@classicyoungmasters.nl

Deadline  1 april 2021

Stap 2    Als je bent geselecteerd voor het online Proefspel:
CYM wijst 2 stukken aan uit je ingeleverde programma waarvan we opnames willen ontvangen. Voeg daarbij maximaal 1 A4tje met je motivatie waarom je meedoet en wat de verwachtingen zijn m.b.t. de ondersteuning van CYM.

Kosten: € 75 overmaken op bankrekeningnummer NL98 RABO 0344 9511 46 tnv stichting Classic Young Masters o.v.v. naam + deelname proefspel

Inzenden naar info@classicyoungmasters.nl

Deadline 1 mei 2021

Stap 3
Als je bent geselecteerd voor de Meesterproef ben je laureaat.

We bieden je de mogelijkheid een opname te maken van een naar keuze voor de commissie van de Meesterproef

Daarnaast schrijf je nog een toelichting waar jij je specifiek met de coaching van CYM op wil richten in de persoonlijke ontwikkeling.

Kosten: geen

♪ Het hele dossier dat op deze manier wordt samengesteld wordt meegewogen in de beoordeling door de commissie van de Meesterproef.

♪ Meesterproef ( najaar 2021) is een feestelijke presentatie in een aansprekende concertzaal in Nederland voor een commissie van deskundigen en publiek.

♪ Wie gingen je voor? https://www.classicyoungmasters.nl/laureaten-cym 


Maximaal zes kandidaten van het Proefspel worden toegelaten tot de meesterproef. Je bent dan laureaat van Classic Young Masters.

Meesterproef

De Meesterproef is een feestelijke uitvoering van de laureaten voor publiek in Concert-en Congresgebouw De Doelen in Nederland. Je speelt voor een internationale commissie uit de muziekwereld en de media. In 2021 is de Meesterproef op 7 november aanvang 14.00 uur

  

 

Beoordeling

Bij de beoordeling door de Meesterproefcommissie gelden de
volgende criteria:

  • Uitvoering technisch niveau;
  • Uitvoering muzikaal niveau;
  • Podiumpresentatie en fysieke houding;
  • Potentieel voor ontwikkeling professionele carrière.

De commissie bepaalt wie van de 6 laureaten in aanmerking
komen voor het individuele begeleidingstraject.

 

Criterium

Het criterium voor het individuele begeleidingstraject is:
Voor wie is het individuele begeleidingstraject het meest van
toegevoegde waarde voor zijn/haar ontwikkeling.

Dat hoeft dus niet altijd de meest vergevorderde kandidaat te zijn!

Alle laureaten worden bijgestaan met advies en aan alle laureaten worden workshops en concertgelegenheden geboden. Het gaat om het verbreden van kennis en inzichten door adviezen van onder andere professionele musici, in gesprek en door rapportage. Ook de docent van de laureaat wordt hierbij betrokken.

Onderscheidingen tijdens de meesterproef

Clasic Young Master Award (3x)

Een 2- jarig op maat gemaakt traject van coaching en begeleiding.

Sinfonia Rotterdam award

Een onderscheiding van Sinfonia Rotterdam o.l.v. dirigent Conrad van Alphen waaraan verbonden een optreden met dit gezelschap als solist met dit gezelschap.

Loyens & Loeff award

Een nieuwe onderscheiding, beschikbaar gesteld door de gelijknamige partner, uit te reiken aan ‘een belofte voor de toekomst-kandidaat’, een laureaat die
nog heel jong is in relatie tot het instrument (max.17 jaar), veelbelovend maar nog wat prematuur in muzikale en technische ontwikkeling. Deze award geeft recht op 2 jaar individuele ondersteuning in de jaren 2019 en 2020.

Bach Festival Award

Een nieuwe onderscheiding beschikbaar gesteld door het Bach Festival Dordrecht. Deze onderscheiding geeft de gelegenheid te concerteren op de Happy Bach Dag op 21 maart 2019.

Publieks Award

Deze onderscheiding ligt in handen van het publiek; wie heeft uw voorkeur? Dit talent krijgt een geheel door CYM georganiseerd soloconcert.

Young Talent Orchestra Award

Steun ons

Vriend Partner Doneer

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren