Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

'GEDREVEN DOOR TALENT, VERBONDEN IN CREATIVITEIT'

Directeur Jos Schroevers

Jos Schroevers (1976) is een ambitieuze dirigent en cultureel ondernemer die op gepassioneerde wijze zijn liefde voor de muziek weet over te brengen. Zijn sterk ontwikkelde communicatieve en pedagogische vaardigheden in combinatie met zijn emotionele expressie zorgen ervoor dat hij een veelgevraagd dirigent is. Jos vindt het belangrijk om innovatief bezig te zijn als het gaat om klassieke muziek en houdt nieuwe ontwikkelingen scherp in de gaten. Hij werkt graag samen met instrumentale of vocale solisten. Daarnaast heeft hij belangstelling voor verschillende vormen van kunst, waarbij hij probeert disciplines met elkaar te versmelten.

Brede ervaring in de culturele sector.

Zijn muzikale loopbaan startte in 1996 aan het Sweelinck conservatorium Amsterdam waar hij klassiek slagwerk studeerde. Vanaf 1998 volgde hij de Bachelor-opleiding Directie en later volgde zijn master. Vanaf 2005 is Jos zich gaan toeleggen op Orkest- en Opera Directie. Gedurende de Master-opleiding Orchestra & Opera Conducting kwam zijn ontwikkeling in een stroomversnelling. Dit is voor een belangrijk deel te danken aan de zeer Inspirerende lessen van Louis Buskens en Anthony Hermus

In 2012 sloot Jos deze studie CUM LAUDE af met de Philharmonisches Orchester uit Hagen (Duitsland).

Gedreven, verbindend en veelzijdig.

In 2011 was Jos de winnaar van de prestigieuze Nederlandse Dirigentenprijs van het Kersjesfonds, die werd uitgereikt in het Concertgebouw te Amsterdam. Dat gaf hem de mogelijkheid diverse masterclasses te volgen in binnen- en buitenland waaronder New York, St. Petersburg en Londen. Bij de London Masterclasses werd hij geïnspireerd door de energie van Benjamin Zander en diens leiderschapsfilosofie “The Art of Possibility”. Die filosofie, waarbij mogelijkheden en het creëren van kansen centraal staan, sluit naadloos aan bij Jos’ positieve, enthousiasmerende aanpak om mensen muziek te laten maken.

Als dirigent werkte Jos de afgelopen jaren bij diverse professionele organisaties zoals het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Momenteel is Jos directeur van de Stichting Classic Young Masters, artistiek leider van het Spanjaardsgatfestival, bestuurslid van de Stichting Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten, chef-dirigent van het Breda’s Festival Orkest, chef-dirigent van Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand. Daarnaast vervult hij regelmatig een rol als gastspreker bij professionele organisaties. In een muzikale en uitdagende opzet laat Jos zien (en horen!) wat het belang is van passie en leiderschap en hoe die overeenkomen voor een dirigent en managers

 

Steun ons

Vriend Partner Doneer

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren