Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

'GEDREVEN DOOR TALENT, VERBONDEN IN CREATIVITEIT'

 Iris hond nieuwe ambassadeur Classic Young Masters

In het kader van bijzondere musici met een bijzondere blik op hun carrière zijn we heel blij dat er door de inzet van Jos Schroevers een ambassadeur toegevoegd is; Iris Hond wil graag haar kennis en inzichten met CYM delen!

Toen Iris Hond in 2004 werd aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag had ze precies voor ogen wat haar einddoel was, wat ze daar kwam doen: ze wilde concertpianiste worden en optreden in de mooiste en meest prestigieuze concertzalen ter wereld. Dat was ook haar motivatie geweest om de jaren daarvoor dag in dag uit, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, te studeren. Op het conservatorium ontdekte Iris echter snel dat alle studenten een plaatsje op het concertpodium ambieerden. De realiteit is echter dat er voor heel weinig conservatoriumstudenten een carrière als concertpianist is weggelegd.

De meesten hebben ondanks hun enorme talent en harde werken veel moeite om na hun afstuderen een baan te vinden, een minderheid gaat aan de slag als muzikant en slechts een enkeling verovert een plekje op het concertpodium.

Onderscheiden als talent.

Iris realiseerde zich al snel dat alleen talent en hard werken niet genoeg is en dat je naast je spel moet zoeken naar iets waarmee je je kan onderscheiden van de massa, iets wat jou als muzikant uniek maakt. Voor Iris was het al snel duidelijk dat ze ook op andere plekken dan de concertzaal wilde spelen. Naast haar optredens in klassieke concertzalen zoals het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en talloze andere toonaangevende zalen speelde ze geregeld op plekken waar normaal geen klassieke muziek komt, zoals gevangenissen en opvangcentra voor daklozen en vluchtelingen. via haar eigen Iris Hond Foundation.

Ze werd langzaamaan bekend bij het grote publiek omdat ze op straat optrad met de Vliegende Vleugel, ze in 2009 twee keer de show van Diana Ross in een uitverkocht Gelredome mocht openen, ze huispianiste werd van het AVRO programma 'De Tiende van Tijl' en omdat ze geregeld te gast was bij programma's als De Wereld Draait Door, Pauw en Jinek. Klassieke muziek bleef echter de basis van haar werk. In 2013 bracht het prestigieuze platenlabel Decca haar debuutalbum 'Iris' uit. Dit album, dat werd gevolgd door een concerttournee, bestond uit haar favoriete klassieke werken van o.a. Sergei Rachmnaninoff, Alexander Scriabin en Leoš Janáček.

Daarnaast ging Iris zelf muziek schrijven. Iris heeft twee CD’s uitgebracht met eigen werken waarmee ze de afgelopen jaren in een eigen theaterproductie in de toonaangevende theaters en concertzalen speelt.

Talenten helpen hun eigen weg te vinden.

Voor Iris Hond was een combinatie van de klassieke wereld binnen het conservatorium en de wereld daarbuiten, waar klassieke muziek minder vanzelfsprekend is, heel logisch. Maar bij veel mensen binnen (en buiten) het conservatorium stuitte ze op onbegrip over het samenbrengen van deze twee werelden. Deze ervaring was voor haar een belangrijke motivatie om jonge musici te begeleiden in hun ontwikkeling als muzikant. Zo heeft Iris gewerkt als talentencoach bij het Talpa programma Superkids en ze begeleidt een aantal zeer talentvolle conservatoriumstudenten. Iris is daarom heel blij om aan de slag te gaan met de talenten van Young Classic Masters. Zelf zegt ze daarover: “Ik zie ernaar uit met ze te werken en ze hopelijk te inspireren om hun eigen,hopelijk unieke weg te vinden."

Steun ons

Vriend Partner Doneer

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren